Studenten maken zich zorgen over het betalen van inschrijfgeld

De scholen zijn nu al geruime tijd gesloten vanwege de Covid-pandemie. Studenten geven aan, dat ze van het jaar waarschijnlijk weer zoveel moeten uitgeven aan inschrijfgeld. Wat hen bezighoudt is, dat ze voor dit schooljaar keihard hebben betaald, maar nauwelijks lessen hebben gevolgd op school. Integendeel, geven ze aan dat ze juist extra geld hebben uitgegeven aan online lessen. Ze zijn dus de mening toegedaan, dat ze tenminste de helft zouden moeten betalen voor het nieuwe schooljaar, volgens hen is er geen garantie dat de scholen open zullen blijven.

Een studente zegt: ‘Alles is duur geworden, mijn vader moest een lening nemen om voor mij het inschrijfgeld van dit schooljaar te betalen. We weten allemaal dat alles nu veel duurder is, mijn ouders kunnen het zich sowieso niet permitteren om voor komend schooljaar te betalen. Met moeite proberen ze de eindjes aan elkaar te knopen, ook omdat mijn vader vanwege de pandemie zonder optimaal werk zit. Hoe moeten we verder? Het zou goed zijn als de studenten maar de helft tenminste mochten betalen. Of helemaal niks, ik heb vorig jaar SRD 650 moeten betalen aan inschrijfgeld. Ik heb vernomen, dat het dit jaar SRD 750 wordt. Sommige studenten hebben het echt moeilijk.’ De studente geeft verder aan, dat ze zelf niet over vast internet beschikt, ze heeft dus heel veel moeten uitgeven aan online lessen. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft vooralsnog geen reactie hierop kunnen krijgen van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: