Hete olie op hond zorgt voor veel boze reacties

Een dierenbeschermer heeft vrijdag 2 juli melding gedaan van een ernstige vorm van dierenmishandeling. Een vrouw zou hete olie op een hond van haar buurvrouw hebben gegooid. Dierenvrienden gaan zaterdag naar het politiebureau, hoewel er reeds aangifte is gedaan.

De groep wil de samenleving wijzen op het belang dieren op een goede manier te behandelen. ‘Je vraagt je af wat af wat mensen bezielt’, zegt een van de dierenbeschermers op haar Facebook-pagina.

De groep nam contact op met de redactie van Dagblad Suriname. De groep hoopt ook op juridische ondersteuning van een advocaat mocht dat nodig zijn.

Ze wijzen erop dat er een wet is in Suriname tegen dierenmishandeling en dat dit strafbaar is. ‘Het is hoog tijd dat dierenmishandeling in Suriname wordt aangepakt door de autoriteiten’, besluiten de dierenactivisten. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: