Henk ten Cate niet beschikbaar als coach Nederlands elftal

Van Gaal: ‘Nederlands elftal is veredeld stelletje sterren’‘KNVB mag mij bellen’

De discussie wie Frank de Boer moet opvolgen als bondscoach van het Nederlands elftal woedt inmiddels hevig in Nederland. Henk ten Cate heeft zaterdag 3 juli laten weten, dat de KNVB hem niet hoeft te benaderen. Louis van Gaal lijkt ook niet warm te lopen voor ‘Oranje’.

Tijdens de zogenoemde uitzwaaitraining van de Oranje-vrouwen, die zich klaar maken voor de Olympische Spelen, zei Van Gaal tegen de speelsters: ‘En kijk nu eens naar het EK bij de mannen. Dan zie je dat een veredeld stelletje sterren het niet kunnen. En ik heb altijd onder Sarina Wiegman gezien dat er een team stond, dat voor elkaar door het vuur gaat. Dus zorg ervoor dat je als team met jullie coach naar de Olympische Spelen gaat, om daar goud te halen. Veel succes.’

Van Gaal was al twee keer eerder bondscoach van het Nederlands elftal, met uiteenlopende prestaties. In de periode 2000/2001 slaagde hij er niet in om zich met Oranje voor het WK 2002 te plaatsen, terwijl hij in 2014 met het Nederlands elftal uiterst knap presteerde door derde te worden op het WK in Brazilië.

Van Gaal liet eerder deze week weten, dat de KNVB ’in ieder geval kan bellen’ als ze hem willen benaderen om De Boer op te volgen bij Oranje.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: