Swara Bhakser, Divya Dutta starrer Sheer Qorma wint Publieksaward

Sheer Qorma, met in de hoofdrollen Shabana Azmi, Swara Bhasker en Divya Dutta, heeft de Beste Korte Film, Publieksprijs gewonnen op het 34e Connecticut LGBT Festival.

De regisseur van de film, Faraz Arif Ansari, deelde de aankondiging op Twitter en vermeldde dat Sheer Qorma het opgenomen heeft tegen 82 andere korte films en dat de film “hoogste publieksscore” haalde.

Faraz deelde in een andere tweet: “Enorme dank aan Shane Engstrom, Festival Co-Director, het hele team van #OutFilmCT & al het publiek dat op onze film heeft gestemd! Als u dit leest, accepteer dan alstublieft onze diepste dankbaarheid – THANK YOU!”

Kort nadat Faraz het nieuws deelde, ging Swara naar Twitter en schreef “OMG.” Divya deelde: “Super duper!!!”

Een paar dagen geleden had Swara gedeeld dat de film binnenkort ook in Duitsland in première zal gaan.

De trailer van de film, die in 2020 uitkwam, toonde Swara die een Pakistaans-Canadese burger speelt die naar India reist met haar geliefde (Divya Dutta), en zich identificeert als niet-binaire. Shabana Azmi speelt Divya Dutta’s moeder, die nog in het reine moet komen met de keuzes van haar dochter.

Shabana Azmi had eerder in een verklaring gezegd: “Divya Dutta raadde me het script van Sheer Qorma aan. Ik was erdoor geraakt en ontmoette Faraz die oprecht, eerlijk en diep begaan met het verhaal overkwam.”

Faraz Arif Ansari, bekend van de film Sisak, zei eerder in een verklaring: “Het personage dat Shabana ji neerzet in Sheer Qorma zal niet alleen resoneren met moeders over de hele wereld, maar zal ook een broodnodige dialoog openen over ouderschap, en niet alleen met ouders van queer kinderen, maar een meer universeel dialoog waarvan ik hoop dat het veel liefde terugbrengt in ons universum. Shabana ji’s personage in Sheer Qorma is de moeder die we allemaal verdienen.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: