Verstappen wint op magistrale wijze F1-grandprix op thuisbasis Steiermark

Max Verstappen heeft zondag 27 juni van start tot finish de F1 grandprix op Red Bull’s thuisbasis Steiermark in Oostenrijk beheerst en passeerde als eerde de zwart-wit geblokte finishvlag. Het was een saaie, nauwelijks spectaculaire race.

Concurrent Lewis Hamilton ging als tweede, 16 seconden na Verstappen, over de streep. Mercedes-coureur Valtteri Bottas mocht ook naar het podium. De Fin werd derde. Verstappens teamgenoot Sergio Perez finishte als vierde.

Red Bull heeft nu de laatste vier races gewonnen. Verstappen was eerder ook in Monaco de beste, Perez in Azerbeidzjan. De laatste keer dat Mercedes zich vier keer achter elkaar liet aftroeven was in 2013, het laatste jaar voor het door de Duitse renstal gedomineerde hybride tijdperk begon.

Het was voor het eerst in zijn zeven jaar als Formule 1-coureur dat Verstappen twee zeges op een rij won, vorige week ging hij in Frankrijk als eerste over de streep.

Verstappen begon de race met een totaal van 131 punten in het wereldkampioenschap, 12 meer dan Hamilton. Dankzij zijn overwinning heeft de Nederlander in de WK-stand nu een voorsprong van 18 punten. Hamilton reed in de laatste ronde namelijk nog de snelste raceronde en pakte zodoende een bonuspunt.

Volgende week komen de coureurs opnieuw in actie op de Red Bull Ring. Op de baan in de Oostenrijkse Alpen won Verstappen inmiddels drie van de laatste vijf races won.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: