Gouden hink-stap-sprong Van Assen in Costa Rica niet voldoende voor limiet Olympische Spelen

Miguel van Assen heeft zaterdag 27 juni goud behaald op het 32e Midden-Amerikaanse kampioenschap atletiek voor senioren in Estadio Nacional in San José, Costa Rica. Hij greep de gouden medaille bij het hink-stap-springen met een afstand van 15.90 meter. 

Maar, met deze sprong kwam hij niet in de buurt van de limiet van 17.14 meter voor de Olympische Spelen en dus zit een reis naar de Spelen in Japan er voor de sporter niet in.

De 23-jarige Van Assen rende zijn gouden hink-stap-sprong meteen in zijn eerste poging. Bij de vierde en zesde sprong kwam hij niet verder dan 15.61 en 14.61 meter. 

De afstand van de sprong die in Costa Rica tot een gouden plak leidde staat in schril contrast met eerdere sprongen tijdens kampioenschappen in de regio. Zo sprong hij onlangs nog 16.55 meter in Guyana en tijdens het Zuid-Amerikaanse kampioenschap atletiek in Ecuador wist Van Assen brons in de wacht te slepen met een mooie 16.73 meter, dus dichtbij de Olympische limiet.

Overigens namen het aan onderdeel hink-stap-sprong slechts drie andere atleten mee. De 23-jarige uit Guatemala afkomstige Fredy Enrique Lemus Guerra sprong naar 15.54 meter, genoeg voor zilver, en de tien jaar oudere Brandon Jones uit het kleine Belize kwam niet verder dan 14.89 meter.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: