Worstverkoop helpt de nood verlichten

Mensen zijn niet alleen gestart met het verkopen van groenten, vruchten, kleren, schoenen, tassen of kunstwerken, maar ook met de verkoop van worst. “Op de hoofdweg bij mij zijn er in totaal elf mensen die worst verkopen. Ik dacht juist, dat het niet druk zou worden, maar na goede observatie heb ik gemerkt dat ze het dagelijks druk hebben. Zelfs tot het laatste moment dat men over straat mag zijn”, benadrukt een burger in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

Een worstverkoper die pas enkele maanden geleden is begonnen met de verkoop te Kwatta geeft aan, dat hij een andere optie moest zoeken om aan geld te komen. “Ik ken iemand die zelfs worst maakt en in het groot verkoopt. Na overleg met mijn vrouw besloot ik ook een tent op te zetten. Om eerlijk te zijn is het verschil in smaak wel groot”, zegt de worstverkoper.

“Je hebt enkelen die meer brood en specerijen gebruiken en anderen die juist meer vlees gebruiken en minder specerijen en dat is juist lekker.”

De worstverkoper zegt verder, dat hij naast het verkopen van worst ook BBQ en gebakjes verkoopt. “Ik probeer zoveel mogelijk te doen om te verdienen.”

Een andere worstverkoper stelt, dat hij dagelijks verkoopt, ook als is het lockdown. “Het is verkeerd, maar ik moet elke dag eten op tafel zetten. Ik kon geen werk vinden en heb gelukkig iets gevonden dat deels helpt met het huishouden. A serie fu worst poer mie uit notoe. Het is uiteindelijk ook een business. Mijn vrouw en ik werken samen en proberen er iets van te maken. De lockdown heeft ook geen zin, je ziet toch heel veel mensen over straat. Enkelen zijn aan het borrelen in een groep of aan het wandelen. Mensen balen en het beste is dat zondag een normale werkdag wordt. Bij deze kunnen velen toch werken en iets extra’s verdienen. We leven in een harde tijd nu, dus er moet extra gewerkt worden en die lockdown belemmert het”, aldus de worstverkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: