Minister Walden: “No wan suma in Sranan o dede fu angri”

De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Saskia Walden, ging in de laatste ronde van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) in op de vragen gesteld door Assembleeleden.

Ten aanzien van prijsopdrijving in de winkels zei Walden, dat malafide tussenhandelaren de marktwerking verslechteren. De minister zei het daarom eens te zijn met voorstellen vanuit DNA om ook de gemeenschap te betrekken bij de prijscontroles. “Samen kunnen wij een betere marktwerking teweeg brengen. Steeds meer mensen gebruiken de Coza (Consumenten Zaken) Webapp.”

De minister zei ook, dat door deze app de mogelijkheid voor de consument is gecreëerd om zelf klachten door te appen op het nummer 8530915. De CoZa app is toegankelijk via de website van het ministerie, waar ook klachten ingediend kunnen worden. Volgens de minister is het goed, dat steeds meer mensen de app gebruiken zodat prijzen doorgegeven kunnen worden, waardoor consumenten beschikken over beter vergelijkingsmateriaal. Naast dat dit voordelig is voor de consument zelf biedt dit hulpmiddel het ministerie inzage in welke winkeliers prijzen opdrijven. “Hierdoor kan er gericht gecontroleerd worden”, zei Walden.

Zij deelde de samenleving ook mee, via de voorzitter van DNA, dat de regering Santokhi-Brunswijk de samenleving voldoende voedsel garandeert. “Er zal voldoende voedsel zijn en er is voldoende voedsel ongeacht hoe groot de financieel economische crisis ook is en ongeacht hoe hoog de wereldmarktprijzen worden, zal geen enkele Surinamer in hongersnood geraken.” De minister benadrukte deze belofte ook in het sranantongo. “No wan suma in Sranan o dede fu angri, ala suma o abi furu fu nyan, dat kunnen wij u garanderen.”

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: