Minister Ramdin: ‘Voor zover bekend geen Surinamers betrokken bij instorten appartementen complex Miami’


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking laat vrijdag 25 juni in een reactie tegenover de redactie van Dagblad Suriname weten, dat voorzover hij is geïnformeerd ‘geen personen van Surinaamse afkomst of Surinaamse nationaliteit’ betrokken zijn bij het instorten van een appartementencomplex bij Miami, Florida (VS). Het is algemeen bekend, dat in de staat Florida en in de stad Miami Surinamers woonachtig zijn.

Het dodental door de instorting van een appartementencomplex donderdag ten noorden van Miami is opgelopen naar vier. Burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade zei voorts, dat het aantal vermisten is opgelopen tot 159. Het is van deze mensen niet bekend of ze in het pand aanwezig waren en nu onder het puin liggen of dat ze er helemaal niet waren. Onder de bewoners personen uit zeker zes Zuid-Amerikaanse landen. Veel appartementen aan het strand van Florida zijn niet permanent bewoond. Van 120 personen die eerder als mogelijk in het pand aanwezig werden aangemerkt, is inmiddels vastgesteld dat ze in veiligheid zijn.

Er wordt met man en macht dag en nacht gewerkt aan het ruimen van puin en het zoeken naar slachtoffers. President Joe Biden heeft speciale federale hulp toegezegd aan de autoriteiten in de getroffen plaats Surfside, dat onder Miami-Dade valt. Daar stortte de helft van het appartementencomplex van twaalf verdiepingen ’s nachts als een kaartenhuis in elkaar. Inmiddels zijn 37 mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft een bezoek aan Surfside gebracht en een plaatselijke noodtoestand afgekondigd ‘om alle noodzakelijke middelen te kunnen inzetten’. Het is niet bekend waardoor het pand uit 1981 het plotseling begaf.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: