Thaibokser Donavan Wisse bezoekt minister Emanuël

Thaibokser Donavan Wisse heeft afgelopen woensdag een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Tijdens dit bezoek heeft de minister, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname vrijdagavond 25 juni, de 24-jarige sporter een hart onder de riem gestoken ten aanzien van zijn komende wedstrijden.

Wisse is de hoogst gerangschikte Surinaamse sporter op de wereldranglijst en is nummer 1 op de Glory middengewicht world ranking.

De 24-jarige thaibokser zou op 14 juli vertrekken naar Rotterdam voor zijn titelstrijd tegen de Tunesiër Yousri Belgaroui. Maar, de organisatie heeft het evenement vanwege organisatorische redenen verschoven naar 4 september. Wisse is er helemaal klaar voor. Hij heeft in 2019 al eens tegen Belgaroui gevochten en gewonnen. Het aanstaande gevecht is een rematch en de wereldtitel staat dan in Rotterdam Ahoy op het spel.

Wisse is een zelfverzekerde vechter die als doel heeft wereldkampioen te worden in zijn gewichtsklasse. Na het verdedigen van de titel wil hij de overstap maken naar Mixed Martial Arts (MMA) met de Ultimate Fighting Championship (UFC) als eindbestemming.

De minister wenste Wisse heel veel succes toe. Suriname heeft grote verwachtingen van deze jonge sporter, aldus de sportminister.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: