Max Verstappen op pole position start Grand Prix Oostenrijk

Max Verstappen start zondag 27 juni tijdens de Grand Prix van Steiermark in Oostenrijk vanaf pole postion. De Red Bull-coureur bleef tijdens een spannende kwalificatie op – thuisbasis – de Red Bull Ring de Mercedessen voor. Niet eerder startte Verstappen daar vanaf de eerste startpositie.

Eerder had Verstappen zaterdag de tweede tijd in de laatste vrije training gereden, achter Lewis Hamilton. De Nederlander leidt in de stand om het wereldkampioenschap met 131 punten, twaalf meer dan eerste achtervolger Hamilton.

De Fin Valtteri Bottas reed tijdens de kwalificatie de tweede tijd, maar kreeg een gridstraf van drie plaatsen aan zijn broek en weet dus dat hij vanaf P5 moet starten. Hij kreeg die straf vanwege gevaarlijk rijden in de pitstraat tijdens de tweede training. Hamilton staat daardoor naast Verstappen op P2, Lando Norris start vanaf P3. 

Verstappens ploeggenoot Sergio Pérez stijgt van P5 naar P4.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: