Simona Halep door kuitblessure niet op het gras van Wimbledon

Simona Halep kreeg een jaar geleden niet de kans om haar Wimbledon-titel van 2019 te verdedigen, omdat het toernooi werd afgelast vanwege de Covid-pandemie. Nu zal ze door een blessure niet kunnen deelnemen, als het toernooi volgende week begint in de All England Club.

Halep kondigde kort voor de trekking van vrijdag 25 juni, aan dat ze zich terugtrekt uit de gras Grand Slam vanwege dezelfde gescheurde linkerkuit die haar ervan weerhield om deel te nemen aan het Franse Open.

‘Ik heb alles gegeven wat ik had om klaar te zijn om Wimbledon te spelen en na zulke speciale herinneringen van twee jaar geleden te hebben gehad, was ik opgewonden en vereerd om als titelverdediger een stap terug te doen op deze prachtige banen’, schreef Halep in een bericht op sociale media. ‘Helaas werkte mijn lichaam niet mee en dat gevoel moet ik voor volgend jaar bewaren.’

De 29-jarige uit Roemenië is een tweevoudig kampioen en voormalig nummer 1-speler die momenteel nummer drie is.

Haar terugtrekking betekent dat twee van de top drie vrouwen in de WTA-ranglijst zullen ontbreken op een van de meest prestigieuze evenementen van de sport wanneer de hoofdtrekkingsactie maandag begint: nr. 2 Naomi Osaka, een viervoudig Grand Slam-titelwinnaar, heeft wat persoonlijke tijd genomen met vrienden en familie, zei haar agent, Stuart Duguid.

Twee van de top vijf mannen in de ATP-ranglijst zijn ook uitgeschakeld: nr. 3 Rafael Nadal, die zei dat hij zijn lichaam moest laten rusten en herstellen, en nr. 5 Dominic Thiem, die zijn rechterpols bezeerde.

De laatste keer dat Wimbledon werd gehouden, twee jaar geleden, versloeg Halep de 23-voudig kampioen Serena Williams met 6-2, 6-2 in de finale en zei toen: ‘Ik weet zeker dat dit de beste wedstrijd van mijn leven was.’

Halep heeft niet meer op tournee gespeeld sinds ze haar kuit scheurde tijdens een wedstrijd op de Italian Open in mei. Ze schreef vrijdag dat de spier ‘niet volledig hersteld is’.

‘Ik kan eerlijk zeggen dat ik erg verdrietig ben, omdat ik deze beslissing moet nemen. Deze periode was moeilijk, maar het missen van de laatste twee Majors heeft het mentaal en fysiek nog uitdagender gemaakt’, zei Halep. ‘We zullen zien wat de toekomst in petto heeft, maar ik hoop dat het me een sterker persoon en atleet zal maken.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: