Denemarken walst met 4-0 over Wales op EK-voetbal

De spelers van Wales slaagden er zaterdagmiddag 26 juni in de Amsterdam Johan Cruijff Arena niet in om de wedstrijd tegen Denemarken te beheersen. De Denen stuurden de ‘Welsh-men’ met 4-0 naar huis.

Mede dankzij uitblinker Kasper Dolberg (twee goals en oud-speler van Ajax) wonnen de Denen. In de kwartfinales wacht de tegenstander van de wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië (zondag in Boedapest, Hongarije).

De zichtbaar vermoeide Deense spelers, waarvan enkelen in de tweede helft, last kregen van krampen, lieten mooi voetbal zien.

De Denen waren na twee doelpunten van Dolberg (27ste en 48ste minuut) los en scoorden in de slotfase nog via Joakim Mæhle en Martin Braithwaite. Dolberg was toen al gewisseld: hij kreeg een luid applaus toen hij na 70 minuten naar de kant ging.

Het was voor Dolberg, die dit seizoen voor OGC Nice in de Ligue 1 maar zesmaal had gescoord, zijn eerste goal voor Denemarken op een groot toernooi.

In de slotfase trof Braithwaite de paal en schoot Joachim Andersen (ex-FC Twente) uit de rebound voorlangs, waarna even later Maehle van Atalanta Bergamo er alsnog 3-0 van maakte. 

Wales eindigde de wedstrijd met tien man, omdat invaller Harry Wilson nog rood kreeg voor een harde tackle. Het slotakkoord kwam vervolgens op naam van Braithwaite, 4-0.

Overigens was het merendeel van de 16.000 beschikbare kaarten waren in handen van Denen gekomen en slechts sporadisch was er een Welsh vlag te zien op de tribunes. Het rood-wit van de Denen was alom tegenwoordig en dat was ook duidelijk te horen bij het afspelen van het voetballied Vi er røde, Vi er hvide (Wij zijn rood, wij zijn wit) en het Deense volkslied.

Christian Eriksen, een van de meest prominente Deense spelers ooit in dienst van Ajax, volgde de wedstrijd vanuit zijn huis in Denemarken, maar was er toch een beetje bij in het stadion waar hij zoveel successen vierde. Zoals steeds bij de EK-duels in de Johan Cruijff ArenA werden bij de openingsceremonie grote tricots van de twee landen ontrold en voor de gelegenheid was het Deense tenue getooid met rugnummer en naam van Eriksen. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: