Italië verslaat in verlenging met hangen en wurgen Oostenrijk met 2-1 in EK-voetbal

Italië heeft zaterdagavond 26 juni met heel veel pijn en moeite de kwartfinales van het EK-voetbal bereikt ten koste van Oostenrijk in het Wembley stadion in Londen (VK). In de verlenging scoorden invallers Federico Chiesa en Matteo Pessina. Een andere invaller, Saša Kalajdžic, maakte in de slotminuten nog de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Oostenrijkers niet.

De viervoudig wereldkampioen won moeizaam met 2-1 van Oostenrijk, dat voor het eerst in de geschiedenis de knock-outfase van een Europees kampioenschap had bereikt.

De Italianen kenden met drie zeges en geen enkel doelpunt tegen een foutloze groepsfase dit EK, maar met Oostenrijk had de ploeg van bondscoach Roberto Mancini grote moeite. Pas in de verlenging viel de beslissing en werd een kwartfinaleplaats veiliggesteld.

Italië treft op 2 juli in de volgende ronde België of Portugal, die zondagavond (21.00 uur) tegen elkaar spelen in de achtste finales.

De Oostenrijkers, die als tweede eindigden in de groep met het Nederlands elftal, begonnen fel aan het duel met Italië. Marko Arnautovic kreeg al in de tweede minuut een gele kaart en doelman Daniel Bachmann ging uit z’n dak toen hij in botsing kwam met Ciro Immobile.

Er was een verlenging nodig om tot een winnaar te komen. Wat in de reguliere speeltijd niet lukte, kreeg invaller Federico Chiesa na vier minuten in de verlenging wel voor elkaar. Hij kapte naar binnen en schoot met links hard raak.

Het verzet van de Oostenrijkers was na het Italiaanse doelpunt gebroken. Matteo Pessina schoot in de eerste helft van de verlenging ook nog de 2-0 binnen en zorgde op die manier voor de beslissing in de wedstrijd.

Oostenrijk bleef wel vechten en maakte nog een eretreffer, waardoor de spanning in de slotfase weer even terug was. Sasa Kalajdzic dook naar de bal en kopte op prachtige wijze de 2-1 binnen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: