Natio vertrekt dinsdag 29 juni naar Miami, Florida, voor deelname Gold Cup

‘Natio vertrekt 29 juni naar Miami, Florida (VS), voor deelname aan de CONCACAF Gold Cup. Op 30 juni moet de volledige selectie zich aanmelden en 1 juli start de eerste training. De eerste wedstrijd is 12 juli tegen Jamaica in het Exploria Stadium in Orlando, Florida’, aldus Henk Donk, woordvoerder van Natio, zaterdag 26 juni tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

Suriname is al geplaatst voor het toernooi en zit in Groep C met Costa Rica en Jamaica. Nog een land zal zich daarbij voegen, Guatemala, Guyana, Guadeloupe of de Bahamas.

Het Surinaamse nationaal voetbalelftal ofwel Natio kwalificeerde zich in november 2019 met een zege op Nicaragua voor de strijd om de Gold Cup. De Verenigde Staten is de gastheer van het toernooi, dat wordt gespeeld van 10 juli tot 1 augustus.

Op 12 juli begint Suriname dus tegen Jamaica. Vier dagen later is Costa Rica de tegenstander, waarna op 21 juli het laatste groepsduel wacht tegen de winnaar van de voorronde. Op 6 juli wordt duidelijk welk land dat is.

Vanaf donderdag 1 juli zal Natio in trainingskamp gaan in Naples, Florida. Het is de eerste keer dat het Surinaams nationaal voetbalelftal deelneemt aan de Gold Cup. 

Het is de zestiende editie van de CONCACAF Gold Cup. De wedstrijden zouden in eerste instantie gespeeld worden tussen 2 juli en 24 juli 2021. Doordat het kwalificatietoernooi nog gespeeld moest worden in diezelfde maand werd dit uitgesteld naar 10 juli tot 1 augustus 2021.

Voor de Natio-selectie zijn definitief geselecteerd de doelmannen Warner Hahn, Claidel Kohinor en Ishan Kort, de verdedigers Ryan Donk, Ridgeciano Haps, Sean Klaiber, Dion Malone, Damil Dankerlui, Kelvin Leerdam, Anduelo Amoeferie en Albert Nibte, de middenvelders Ryan Koolwijk, Diego Biseswar, Mitchell Donald, Roland Alberg en Serginho Eduards en de aanvallers Sheraldo Becker, Florian Jozefzoon, Nigel Hasselbaink, Gleofilo Vlijter, Dimitrie Apai, Ivenzo Comvalius en Alvaro Verwey.

Vijf spelers hebben afgehaakt te weten, Ramon Leeuwin (Almere City FC), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa), Shaquille Pinas (ADO Den Haag), Myenty Abena (Slovan Bratislava) en Mitchell te Vrede (Al Fateh).

De deelnemende landen zijn Bahamas, Barbados, Bermuda, Canada, Costa Rica, Cuba, Curaçao, El Salvador, Frans Guyana, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Guyana, Haïti, Honduras, Jamaica, Martinique, Mexico, Montserrat, Panama, Qatar, St. Vincent & the Grenadines, Trinidad & Tobago en de VS.

De CONCACAF Gold Cup is het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams van de CONCACAF, Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football. Landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied nemen deel aan de Gold Cup, eventueel aangevuld met één of meerdere gastteams. De Gold Cup wordt sinds 1991 om de twee jaar gehouden in de Verenigde Staten, soms aangevuld met andere organiserende landen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: