ABPLAZ stemt in met voorstel regering voor afkoopsom van SRD 12.500

De Algemene Bond Personeel Academisch Ziekenhuis (ABPLAZ) heeft woensdagmorgen op de stoep gestaan van het regeringsgebouw, waar zij een voorstel van de regering afwees. De leden konden zich niet verenigen met een voorgestelde afkoopsom van SRD 8.000. De leden eisten een bedrag van SRD 10.000.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering hebben de leden besloten dat zij met minimaal SRD 12.500 akkoord kunnen gaan door de stijging van de koers. Het gaat om het wensenpakket van 2019 en 2020. Over enkele zaken moest nog worden overeengekomen waarna directie en bond overeenkwamen om deze punten af te kopen.

Bondsvoorzitter Lloyd Pool van de ABPLAZ laat weten, dat vicepresident Ronnie Brunswijk de wil heeft om deze zaak op te lossen. Brunswijk heeft deze zaak dan ook binnen de regeringsraad besproken. Hij had eveneens ook aangegeven dat de SRD 8.000 in vier delen zou worden uitbetaald, dit accepteerden de leden niet. Ook een tweede bod van SRD 10.000 werd woensdagmiddag afgeslagen. Over het dienstjaar 2020 maakten de mensen aanspraak op SRD 12.000 en over 2019 SRD 3.000.

Uiteindelijk werd donderdagmiddag 24 juni ingestemd met een nieuw voorstel van de regering voor SRD 12.500 verdeeld over vier termijnen. ‘Voor dit moment is rust wedergekeerd’, laat bondsvoorzitter Pool weten.  

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: