‘In deze periode tellen alle centjes’

De Centrale Markt was een geruime tijd gesloten vanwege het Covid-19 virus. Enkele standhouders zaten hierdoor zonder werk, maar weer anderen verkochten toch nog.

Een groenteverkoper zegt in een gesprek met de krant, dat er voor alles een oplossing is, zolang je nuchter nadenkt. ‘Nu de markt intussen opengesteld is, zijn er toch verkopers langs de straat. De meeste van hen zijn illegale verkopers’, zegt de standhouder. ‘Dat gedrag van de illegal venters gaat niet ophouden. Zolang er geen strakke aanpak is, gaat dit blijven voorkomen.’

Een groenteverkoopster stelt, dat zij niet dagelijks meedoet met de verkoop. ‘De meeste van mijn groentesoorten verkoop ik bij supermarkten. Ik moest in 2020 met een ander alternatief komen om te verkopen. Nu ik nog zo kan verkopen, kies ik er niet voor om dagelijks mee te doen met de verkoop op de markt. In deze periode is hygiëne het meest belangrijke waarop gelet moet worden. Hierdoor heb ik de groenten die ik verkoop aan winkeliers verpakt in plastic wrap. Het vergemakkelijkt zo voor de consument en is ook langer houdbaar’, zegt de groente verkoper.

‘Dus om dit te doen heb je ook tijd nodig. Je gaat aan oplossingen moeten komen. Als je in de mogelijkheid bent extra klusjes te doen om te verdienen, zeg ik, doe het. In deze periode tellen alle centjes.’

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: