Vicepresident Brunswijk bezorgd over Covid-besmettingen

Vicepresident Ronnie Brunswijk sprak dinsdag in het parlement zijn bezorgdheid uit over het aantal Covid-19 besmettingen dat steeds meer toeneemt. In elk district en haast in elke sector vinden er besmettingen plaats. Hij betreurt het, dat de teller van besmettingen een stijgende lijn vertoont met af en toe een lichte daling. Dat zoveel leden van het politie- en militaire korpsen met het corona virus zijn besmet, alsook leden van de Nationale Assemblee noemt hij betreurenswaardig.

Brunswijk wenst aan allen die besmet zijn of vanwege andere reden ziek zijn beterschap toe. Het effect van het corona virus op het dagelijks bestaan is voor een ieder merkbaar. Daarom roept hij de bevolking op om zich te vaccineren. “Luister niet naar anderen, maar laat je leiden door de voorlichtingscampagne van de overheid. Neem op basis daarvan een wijs besluit”, zo luidde de oproep van de vicepresident naar de bevolking toe. 

Thuis isolatie werkt niet

NDP-Assembleelid Rabin Parmessar in reactie op de oproep van de vicepresident wees opnieuw en nadrukkelijk op het vraagstuk van thuis isolatie die volgens hem een grote bron is van besmetting.

In zijn eerdere spreekbeurt tijdens de begrotingsbehandeling heeft de parlementariër de regering dringend opgeroepen de kwestie van thuis isolatie nader te bekijken. Iemand die besmet is geraakt wordt namelijk door de gezondheidsautoriteiten verwezen of geadviseerd in thuis isolatie te gaan. Volgens hem is dat juist het probleem, omdat in een thuissituatie er meerdere gezinsleden aanwezig zijn. “We kennen de Surinaamse gezinssituatie thuis.”

Parmessar voelt zich merkbaar als een roepende in de woestijn op dit stuk, omdat hij bij eerdere gelegenheden herhaaldelijk hierop heeft gewezen. Hij riep de regering dringend op terug te gaan naar het model van overheidsisolatie, waar de controle vele malen beter is dan bij thuis isolatie. Het is misschien in geld uitgedrukt duurder, maar op termijn werkt dat volgens hem veel beter en qua kosten komt het ook goedkoper uit.

Het Assembleelid wees op de grote inspanningen van de overheid om besmettingen tegen te gaan door onder meer met lockdown maatregelen te komen. Maar, we zien dat ondanks deze maatregelen de besmettingen niet dalen. Als belangrijke oorzaak hiervan noemt hij de thuis isolatie. De vele gevallen van meerdere besmettingen in een gezin ziet hij als bewijs dat thuis isolatie niet werkt.     

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: