Start project ‘Micro-ondernemerschap voor mensen met beperking’

Het startsein van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project ‘Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking’ van de ‘Alliantie voor Decent Work voor personen met een beperking’ is woensdag 23 juni virtueel gegeven door minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J).

Dit project heeft als doel om de kansen voor mensen met een beperking op de arbeidsmarkt te vergroten en te versterken door middel van specifieke en op maat gesneden vak trainingen.

Steven Mac Andrew, voormalig directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), heeft aangegeven dat deze doelgroep door middel van dit project beter in staat zal zijn werk te vinden of een eigen onderneming te starten. Verder heeft Mac Andrew aangegeven. dat de mensen met een beperking zelf aan de slag kunnen als micro-ondernemer en op zo’n manier een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de samenleving en het bedrijfsleven.

Ook de directrice van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), Natasia Hanenberg-Agard, heeft te kennen gegeven dat ook deze doelgroep het recht heeft op toegang tot de arbeidsmarkt en daaraan zal de alliantie invulling geven. De directrice heeft er vertrouwen in dat de cursisten een bijdrage zullen leveren aan hun eigen welzijn en ook een voorbeeld zullen zijn voor mensen met een beperking.

Minister Kuldipsingh heeft benadrukt, dat de start van het project een bijzonder moment is voor het ministerie, omdat er wordt gestreefd naar volledige, productieve, vrij gekozen en fatsoenlijke werkgelegenheid in de beleidsperiode 2020-2025.

Verder haalde de bewindsvrouw aan, dat het ministerie op een creatieve wijze de ontwikkeling en zelfredzaamheid van de mensen op de arbeidsmarkt inclusief mensen met beperking ter hand wenst te nemen, om zodoende te raken tot een gezonde en harmonieuze samenleving. Tot slot heeft de minister haar felicitaties uitgebracht naar de organisatie en de cursisten succes toegewenst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: