Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal neemt afscheid van Suriname

De ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal, is na zo’n drie jaren aan het einde van zijn diplomatieke missie gekomen en heeft officieel afscheid genomen van Suriname. Hij heeft woensdag 23 juni in besloten kring een afscheidsontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. 

Aanwezig waren ook de First lady van Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, minister Albert Ramdin van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), de echtgenote van de vertrekkende ambassadeur Akriti Kanyal, de administratief technische staf van de indiase ambassade, Mahesh Kumar, en de attache Sandeep Sahni.

Ambasadeur Kanyal zei na afloop, dat hij niet het gevoel heeft Suriname te zullen verlaten en het erop lijkt alsof hij pas gisteren is geland. ‘Het was een heerlijk gevoel om in Suriname te mogen werken. We hebben een geweldige tijd gehad en hebben genoten van alle interacties met de verschillende mensen en culturele groepen die in Suriname wonen’, sprak Kanyal.

Hij gaf aan dat hij Suriname zal missen. In zijn periode zijn verschillende projecten uitgevoerd en diverse Memoranda of Understanding (MoU’s) getekend. Ambassadeur Kanyal heeft genoten van de verschillende culturele activiteiten en heeft bewondering voor hoe de hindoestaanse gemeenschap de Suriname Dia hier opzetten en het Phagwa feest vieren.

Minister Ramdien zei, dat de ambassadeur een bijzondere staat van dienst heeft achtergelaten. Onder zijn bewind is de Indiase president Ram Nath Kovind naar Suriname gekomen in 2018. Dat heeft geresulteerd in een aantal culturele activiteiten. De bewindsman gaf ook aan, dat vanwege Covid-19 heel wat activiteiten niet door zijn gegaan, maar op de virtuele weg zijn opgepakt.

India ondersteunt Suriname onder meer met het electrificatie project in het binnenland, geld voor het opzetten van een nieuw voetbalstadion, projecten ter stimulering van de Ayurvedische wetenschappen en het opzetten van een ICT-center.

Er is recentelijk gesproken over samenwerking op het gebied van aardolie en gas en ondersteuning van agrarische projecten. Minister Ramdien zei, dat Suriname de samenwerking met India naar een hoger niveau wil tillen. Met de komst van een nieuwe Indiase ambassadeur betekent het, dat niet alleen de politieke samenwerking zal toenemen, maar ook de commercie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: