Voorzitter Vereniging van Winkeliers wil hogere winstmarges voor sector

Rudi Balak, voorzitter van Vereniging van Winkeliers (VVW), zegt dat winkeliers dagelijks de schuld krijgen van de prijsverhogingen, maar dat zij die niet bepalen. “De winkeliers mogen hun producten niet verkopen met een hogere winstmarge dan 15 procent, omdat zij dan in overtreding zijn”, laat Balak aan Dagblad Suriname weten.

Balak wijst erop dat terwijl ambtenaren salarisverhoging krijgen, de winkeliers het zonder verhoging moeten stellen. “Ons inkomen blijft altijd hetzelfde, terwijl we zo hard werken.”

De voorzitter van de VVW wil daarom dat de winstmarges voor winkeliers worden verhoogd. “We willen een hogere winstmarge op basis goederen.” Ook de winstmarges op de goederen als zeep zouden verhoogd moeten worden. Want de koopkracht van het volk is volgens de ondernemer gedaald. “Wat kunnen ze nog kopen?”, vraagt hij. Balak hoopt op verlichtende maatregelen van de overheid.

Bij sommige producten denkt hij aan winstmarges tot 20 procent, maar noemt ook de vaste lasten van winkeliers die omlaag moeten. Dat de basisgoederen duurder zijn geworden betreurt Balak. Hij vindt dat die juist beschikbaar moeten blijven voor iedereen en merkt op dat wanneer Assembleeleden aangeven dat winkeliers de prijzen verhogen, zij er ook naar moeten handelen dat hier een einde aan komt.

“Als je weet dat er sprake is van prijsopdrijving laat het controleapparaat hier wat tegen doen, maar blijf niet roepen dat je het weet”, merkt Balak op.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: