Hoofdstad van Turkmenistan duurste stad in 2021 voor expats

Volgens een jaarverslag van vermogensbeheerder Mercer is Ashgabat, de hoofdstad van Turkmenistan in Centraal-Azië, de duurste stad om in 2021 in het buitenland te wonen en te werken.

Ashgabat is één plaats gestegen ten opzichte van de 2020 Cost of Living City-index van Mercer en ruilde met Hong Kong, dat de afgelopen drie jaar bovenaan de ranglijst stond.

Mercer’s 2021-index rangschikte de kosten van levensonderhoud in 209 steden, door de kosten van meer dan 200 items op elke locatie te vergelijken, inclusief voedsel, huishoudelijke artikelen, transport en huisvesting.

In het geval van de hoofdstad van Turkmenistan benadrukte Mercer, dat de inflatie met 11% was gestegen ten opzichte van 2020 en dat een ‘gebrek aan vreemde valuta in het land de beschikbaarheid en kosten van basisboodschappen heeft beïnvloed’, zegt Kate Fitzpatrick, Mercer’s global mobility practice leader for het VK en Ierland.

De Libanese hoofdstad Beiroet kwam binnen als de derde duurste stad voor expats. Het steeg 42 plaatsen in de ranglijst van 2021 ‘als gevolg van een ernstige en uitgebreide economische depressie als gevolg van escalatie van verschillende crises – de grootste financiële crisis van het land, Covid-19 en de explosie in de haven van Beiroet in 2020.”

Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië, werd door Mercer uitgeroepen tot de goedkoopste stad voor expats, gevolgd door Lusaka, Zambia en Tbilisi, Georgië.

In de nasleep van de aanhoudende pandemie van het coronavirus merkte Mercer op hoe verhuizen naar het buitenland voor werk evolueerde van ‘langdurige opdrachten’ naar andere soorten verhuizingen. Dit omvatte tijdelijke medewerkers, internationale buitenlandse aanwervingen, vaste overnemers, pendelaars, internationale telewerkers en internationale freelancers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: