Zweden schakelt met 3-2 Polen uit – Nederland treft nu Tsjechië in volgende ronde

Polen is uitgeschakeld op het EK-voetbal. De ploeg van aanvoerder Robert Lewandowski moest winnen van Zweden om nog zicht te houden op de achtste finales, maar verloor in Sint-Petersburg, Rusland, met 3-2 van Zweden. Daardoor treft het Nederlands elftal Tsjechië in de volgende ronde.

In de tweede minuut wist Emil Forsberg al het net te vinden achter doelman Wojciech Szczęsny: 1-0. 

Na een minuut of twintig kreeg sterspeler Robert Lewandowski een enorme kans op de gelijkmaker, maar de ster wist de bal tweemaal achter elkaar tegen de lat te koppen, waarna de scrimmage over de achterlijn rolde. 

In de tweede helft leek het doek voor Polen definitief te vallen, toen Forsberg zijn tweede van de avond maakte en de voorsprong verdubbelde: 2-0. Maar, twee minuten later kon Lewandowski met een fraaie treffer de 2-1 scoren.

Lewandowski bracht vervolgens de spanning vlak voor tijd terug met de gelijkmaker. Een apotheose van wereldformaat leek in de maak, maar de aanvoerder alleen kon zijn land niet naar de volgende ronde schieten. In de verlenging bezegelde invaller Viktor Claesson het lot. Hij maakte de 3-2, zorgde ervoor dat Zweden groepswinnaar werd en dat Oranje zondag in de achtste finales Tsjechië treft in plaats van een Duitsland, Frankrijk of Portugal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: