Spanje vernedert met 5-0 Slowakije

Spanje heeft zich woensdagmiddag 23 juni met een overtuigende 5-0 zege op Slowakije voor de achtste finales van het EK geplaatst. De overwinning bracht de ploeg van bondscoach Luis Enrique naar de tweede plaats van groep E, waarin Zweden door de 3-2 winst op Polen als eerste is geëindigd. Slowakije verspeelde zijn kansen en ligt uit het toernooi.

Na twee mindere resultaten tegen Zweden (0-0) en Polen (1-1) was Spanje onder flinke druk komen te staan in eigen land, de Europees kampioen van 1964, 2008 en 2012. 

Terwijl scheidsrechter Björn Kuipers na de eerste tien minuten dacht aan een Spaanse overtreding in het Slowaakse strafschopgebied, wees de VAR de Nederlander erop dat het juist andersom was geweest: Jakub Hromada had Koke onderuit geschopt. Álvaro Morata, aanvaller van Juventus, wist de bal echter vanaf de 11 meter niet achter Newcastle United-doelman Martin Dubravká te schieten.

Maar, na een half uur was het diezelfde doelman die de bal achter zijn eigen doellijn wist te werken. In de extra tijd van de eerste helft verkeek Dubravká zich opnieuw. Moreno was net iets eerder bij de bal dan de sluitpost en gaf vervolgens een voorzet op maat, die Aymeric Laporte tegendraads de hoek in kopte: 2-0.

Na de rust was het Jordi Alba die de 3-0 wist te scoren. Vervolgens was het de net ingevallen Ferran Torres die bij zijn eerste balcontact met een subliem hakje achter het standbeen langs de bal in het Slowaakse doel wist te plaatsen: 4-0. Kort daarop verdween de bal na een scrimmage via de benen Juraj Kucka in het Slowaakse doel: 5-0.

Spanje stuit in de achtste finales op Kroatië. Dat duel staat voor maandag 28 juni op de rol in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: