Franse voetbalfans willen naar Boedapest, maar belanden in Boekarest

Zes Franse voetbalsupporters stonden afgelopen weekend niet alleen bij het verkeerde stadion, maar waren ook nog eens in het verkeerde land.

Ze wilden naar Boedapest voor de wedstrijd van Frankrijk tegen thuisland Hongarije, maar landden in de Roemeense hoofdstad Boekarest en daar kwamen ze pas een uur voor de aftrap achter, zo bericht de Roemeense krant Jurnalul National dinsdag 22 juni.

Boedapest en Boekarest verschillen slechts twee letters, maar liggen zo’n 830 kilometer uit elkaar.

Het Franse nationale elftal speelde zaterdagmiddag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest tegen het gastland. Volgens de Roemeense krant gingen de zes Franse fans die ochtend echter aan boord van een vlucht naar Boekarest.

Volgens de krant hadden de Fransen dat lange tijd niet door.

De Roemeensevlaggen op het vliegveld deden geen belletje rinkelen. Ze dronken in de Roemeense hoofdstad wat met supporters uit Oekraïne, die wél in de goede stad waren voor de wedstrijd van hun land tegen Oostenrijk een dag later, en reden gezamenlijk met de bus naar het centrum.

‘We dachten dat het Hongaarse fans waren die naar de wedstrijd gingen en we volgden ze. We dachten dat ze de weg naar het stadion wisten omdat ze uit de stad kwamen’, aldus een van de Franse fans in Jurnalul National. ‘We zijn hier per ongeluk terecht gekomen. Het wordt steeds duidelijker dat we niet zijn waar we moeten zijn.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: