Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elke huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie, Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had  pompoen met warme vis.

Huize Q. Javaanse groente met sambal trassi  en gebakken zoutevis.

Recept: Sambal van tempeh

Ingrediënten: 8 plakjes tempeh (van 30 gr.), 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 3 pepers,1 theelepel trassi, 4 plakjes laos (± 1 cm dik), 1 tomaat, 2 eetlepels suiker, 1 salamblad, ½ theelepel zout, moes van tamarinde, olie

Bereiding Sambal van tempeh

Snijd de tempeh in dunne reepjes, bak ze droog en leg ze daarna in een schaal. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en peper en doe er laos, trassi, tamarindemoes, een gesneden tomaat, suiker, zout en een salamblad bij. Als alles goed doorbakken is het gebakken tempeh toevoegen. Bak alles nu nog even door, tot het vocht verdampt is.

(Bron recept: sranang kukru.net) 

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: