Minister Riad Nurmohamed: ‘Aankloppen voor internationale ondersteuning herstel Oost-Westverbinding

‘Situatie verbindingsweg ernstig, kan niet langer wachten

‘De Oost-Westverbinding moet zo snel mogelijk aangepakt worden. De situatie is erg miserable. We kunnen niet blijven wachten op het vrijkomen van financiële middelen uit de begroting van de staat. Ik ga de Raad van Ministers vragen om mandaat te geven voor het inroepen van Internationale ondersteuning’, aldus minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken tegenover Dagblad Suriname.

De bewindsman heeft samen met het clusterteam van ministers dat naast hem bestaat uit minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) het district Nickerie bezocht afgelopen weekend.

Grote impact 

De bewindsman stelt, dat de Oost-Westverbinding enorm belangrijk is. ‘Maar, de situatie van het wegdek tussen Coronie en Nickerie is ernstig. Door de hoog opgelopen schulden van het ministerie zijn de werkzaamheden op de weg gestaakt. Aannemers weigeren om door te werken. Dat is begrijpelijk, want zij maken ook kosten. Wij zijn noodgedwongen overgegaan tot het stopzetten van alle grote projecten. De schuld van OW is in de honderden miljoenen SRD’s’, stelt de OW-minister.

Het budget van OW is te klein om projecten van dergelijke omvang uit te voeren. Maar we gaan de weg moeten moeten maken. Volgens schattingen gaat de weg vanaf Saramacca tot Nickerie meer dan 100 miljoen Amerikaanse dollar kosten.

‘Ik ga aankloppen voor internationale ondersteuning voor de Oost-Westverbinding’, aldus minister Nurmohamed. ‘We kunnen niet blijven wachten op middelen van de staat. De middelen zijn schaars, maar de problemen zijn enorm. Dus je gaat andere mogelijkheden moeten zoeken’, besluit minister Nurmohamed.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: