Burgers zijn nogal tevreden met de nieuwe maatregelen

De redactie van Dagblad Suriname vroeg enkele burgers hoe zij aankijken tegen de nieuwe maatregelen die de regering op 17 juni heeft aangekondigd.

Een burger zegt: ‘Ik ben nogal tevreden, vooral de lockdown tijden komen goed uit voor mij. Ik hoef mij dan niet in de drukte te haasten om inkopen te doen. De drukte zorgt alleen maar voor meer besmettingen, omdat weinigen zich aan de regels houden.’

Een ander burger zegt: ‘Ik heb ervaren wat het wil zeggen om opgesloten te zitten. Ik ben letterlijk drie weken lang nergens geweest sinds er maar een gezinslid inkopen mocht doen. Het werkte heel frustrerend en ik wil nooit meer zo opgesloten zitten. De nieuwe maatregelen geven een beetje verlichting. Ik hoop ook dat meer mensen zich zullen laten vaccineren, zodat de situatie weer normaal kan worden. Ook ben ik blij dat de kledingzaken nu weer open mogen, zodat ik wat kleding voor de kinderen kon halen, die praktisch uit alles zijn gegroeid. Alleen merk ik nog steeds dat ouders met hun kinderen de kledingzaken binnenstappen, terwijl er overal bij de winkels wordt aangegeven dat er geen kinderen en baby’s in de winkels mogen. Maar, dat ligt weer aan hun als ze de gezondheid van hun kinderen in gevaar willen brengen.’

Veel burgers zijn dus wel tevreden met de versoepelde maatregelen, ze geven aan dat ze zich nu vrijer kunnen bewegen en dat ze blij zijn dat het verkeer en de winkels minder druk zijn. Alleen hoopt eenieder dat de versoepelde maatregelen niet nadelig zullen werken en voor meer besmettingen zullen zorgen.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: