Koper uit kabels geroofd op terrein sporthal Wi Kontren


De Sporthal Wi Kontren in Paramaribo is het slachtoffer van dieven die het hebben voorzien op koper in kabels op het terrein van de sporthal, zo heeft Dagblad Suriname vernomen. Van de diefstal is aangifte gedaan bij de politie. Op het terrein zouden zich drugsgebruikers bevinden. Of zij eventueel betrokken zijn bij de recente diefstal van koper is niet duidelijk.

Sporthal Wi Kontren aan de Fred Derbystraat staat er al jaren verwaarloosd bij. Van deze hal had de jeugd uit de omgeving van Van Dijk, Abrabroki, Saron en Molenpad veel gebruik gemaakt. De sporthal zou al 2013 gerenoveerd worden. De toenmalige minister van Openbare Werken had in dat jaar een budget opgesteld, maar het budget werd niet goedgekeurd. Het plan was om in 2013 met de renovatie te beginnen, maar uiteindelijk werd pas begin maart van dit jaar een aanvang gemaakt met de renovatie.

Naast het zwembad, de sporthal, het basketbalveld en de speeltuin, is er ruime parkeergelegenheid op het terrein.

Het is overigens opmerkelijk dat zo kort na een eerdere renovatie het complex alweer aan renovatie toe bleek te zijn. Immers, begin december 2018 werd het na een renovatie weer in gebruik genomen. Die renovatie hield in, de opknapbeurt van het zwembad, de toiletgroepen, de gevel en wat schilderwerk. Destijds zei Ramon Hooplot, toen voorzitter van het stichtingsbestuur Wi Kontren, was het herstel van Wi Kontren veertien jaar geleden al begonnen, maar was het centrum weer aan renovatie toe en was ook beveiliging dringend nodig. ‘Niet omdat er zoveel gestolen wordt, maar omdat kinderen over de schutting springen als er niemand is en kunnen verdrinken’, zei Hooplot. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: