SVB wil starten met Covid-19 vaccinatie-campagne voor sporters

Komende week wil de Surinaamse Voetbal Bond, SVB, beginnen met een Covid-19 vaccinatiecampagne onder haar leden, zowel spelers als staf. Als locaties voor de campagne wil de bond haar verschillende gebruiken om op die manier de vaccinatie dichterbij de sporters te brengen. 

SVB-voorzitter John Krishnadath laat tegenover Dagblad Suriname weten, dat de campagne is gestart met een inventarisatie van de behoefte onder alle 1e en 2de verenigingen en de bij de lidbonden aangesloten verenigingen in stad en district. ‘We denken maandag 21 juni een beeld hiervan te hebben. Het idee is om de direct belanghebbenden op die manier te benaderen en met gebruikmaking van de SVB en voorzieningen die clubs en bonden over het hele land hebben, de vaccinatie naar ze toe te brengen.’

Om verenigingen in de districten te bereiken zal de SVB haar eigen transportmiddelen, waaronder een grote bus, inzetten en eventueel inhuren vervoer om personen ook in de districten op de locatie van een Voetbalbond of aangesloten vereniging te vaccineren. 

De SVB zelf heeft een groep van acht medici onder leiding van drs. Prewien Mankoe, die aangevuld zal worden met acht medisch geschoolde krachten van de Volleybalbond/Transvaal. Daarnaast wordt voor het administratieve deel van het werk een beroep gedaan op vrijwilligers, te rekruteren uit de groep van actieve SVB-scheidsrechters.

De bonden en leden hebben een groot voordeel dat het volgens de SVB makkelijk maakt om te werken. Immers, de bond beschikt al over alle lijsten per club/vereniging met daarop de persoongegevens van bestuursleden en spelers. Registratie en afhandeling verloopt dan ook sneller evenals het bijhouden van wie er wel of niet gevaccineerd is, aldus de bond.

De kosten die gepaard gaan met uitvoering van deze vaccinatieampagne zullen door de SVB gefinancierd worden.

De bond hoopt, dat door haar eigen vaccinatiecampagne in augustus of september weer van start kunnen gaan met het in georganiseerd verband beoefenen van sport.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: