Nederland verslaat Noord-Macedonië met 0-3 – Wijnaldum en Depay de spelbepalers

In de derde groepswedstrijd van het EK-voetbal, waarin niets meer op het spel stond voor Oranje, rekende het Nederlands elftal maandagmiddag 21 juni ruim af met Noord-Macedonië (0-3), waardoor de honderd procent score in de groepsfase werd gehandhaafd.

Nederland was al zeker van groepswinst en een plek bij de laatste 16, Noord-Macedonië was na 2 nederlagen uitgeschakeld. Veel stond er dus niet meer op het spel in Amsterdam, maar toch maakten beide ploegen er een mooie wedstrijd van.

Binnen een half uur stond het 1-0 door een doelpunt van Memphis Depay. 

Kort na de rust maakte Matthijs de Ligt er op een hoekschop bijna meteen 0-2 van, maar de doelman van Noord-Macedonie haalde zijn bal nog van de lijn. Het bleek slechts uitstel, want even later was het toch raak. Depay kon zich doorzetten op links en Georginio Wijnaldum schoot Depay’s voorzet van dichtbij in doel.

Nog geen 10 minuten later maakte de aanvoerder van Oranje zijn derde goal in evenveel wedstrijden, 0-3.  

Al vóór het duel wist Nederland dat het bovenaan groep C zou eindigen en was het volgende station duidelijk: Boedapest, waar komende zondag de volgende tegenstander wacht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: