Denemarken verslaat Rusland met 1-4 – Belgen met 2-0 te sterk voor Finland

Denemarken heeft zich maandag 21 juni verzekerd van een plek in de achtste finales van het EK-voetbal. Na nederlagen tegen Finland (0-1) en België (1-2) won de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand in Kopenhagen wel van Rusland: 1-4.

Denemarken, Finland en Rusland eindigden achter groepswinnaar België (9 punten) allemaal op 3 punten in poule B. Op basis van het doelsaldo was de tweede plaats voor de Denen.

Denemarken neemt het zaterdag in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam op tegen Wales, dat achter Italië als tweede eindigde in groep A. België neemt het zondag in Sevilla op tegen de nummer 3 uit groep A, D, E of F.

De Belgen waren na overwinningen op Rusland (3-0) en Denemarken al zeker van een plek in de volgende ronde. Bondscoach Roberto Martinez voerde daarom maandagavond in Sint-Petersburg tegen Finland heel wat wijzigingen door in zijn ploeg. De ‘Rode Duivels’ wonnen desondanks met 2-0.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: