Anthony Nesty als assistent coach heren zwemploeg VS naar Olympische Spelen in Japan

Diverse Amerikaanse media berichten maandag 21 juni, dat de coachingstaf is benoemd van de Amerikaanse zwemploeg die deel gaat nemen aan de Olympische Spelen in Japan. Een van de coaches is Anthony Nesty. Hij is aangesteld als assistent coach van de heren zwemploeg.

De hoofdcoaches zijn Dave Durden (mannen) en Greg Meehan (vrouwen). USA Swimming maakte de namen zondagavond bekend, evenals de namen van alle deelnemende zwemmers en zwemsters.

Nesty won in 1988 op de Olympische Spelen in Seoel de gouden medaille op de 100 meter vlinderslag in een tijd van  53,00. Hij versloeg de Amerikaanse favoriet Matt Biondi.

Nesty reageerde op de website Gatorsports.com – hij is trainer bij Gators Florida – enthousiast op zijn aanstelling als assistent coach:

‘Ik ben zeer vereerd om als assistent-coach voor heren te worden benoemd tot lid van de Olympische Staf van de Verenigde Staten. Ik ben erg opgewonden om met onze atleten op deze reis te zijn en we zullen allemaal ons best doen om de Gators en de Verenigde Staten bewonderenswaardig te vertegenwoordigen. We hebben wat werk te doen en we zullen ons best doen om onszelf op het medaillepodium te krijgen in Tokio.’

Op zijn Twitter-pagina liet Nesty ook weten zeer blij te zijn met zijn benoeming als assistent coach:

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: