Burgemeester van München wil stadion verlichten in regenboogkleuren tijdens EK-match Duitsland-Hongarije

De gemeente München wil de Allianz Arena in regenboogkleuren verlichten voor de Euro 2020-wedstrijd van woensdag 23 juni tussen Duitsland en Hongarije om een ​​verklaring af te leggen tegen de rechtse Hongaarse regering van Viktor Orban.

De burgemeester van de Duitse stad, Dieter Reiter, is van plan om de UEFA om toestemming te vragen om het iconische stadion in regenboogkleuren te verlichten om ‘een zichtbaar teken van solidariteit met de LHBTI (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en interseks) te sturen aan de gemeenschap in Hongarije.’

De regering van Orban heeft vorige week een wet aangenomen die de ‘promotie’ van homoseksualiteit onder minderjarigen verbiedt. Het verbiedt alle educatieve programma’s of materiaal waarin homoseksualiteit wordt genoemd.

De Europese Unie zou ‘zeer bezorgd’ zijn en onderzoekt de wettigheid van de nieuwe Hongaarse wet, zei Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, woensdag.

De UEFA zou echter nauwe banden hebben met Orban en er worden vier Euro 2020-wedstrijden gespeeld in Boedapest.

De Allianz Arena, eigendom van de Duitse kampioen Bayern München, heeft een doorschijnende bekleding waardoor het stadion in verschillende kleuren kan worden verlicht. Het werd in 2016 verlicht in regenboogkleuren voor de Christopher Street Day in München.

De spanningen zijn hoog voor de crunch-wedstrijd van Groep F van woensdag, waarbij gastland Duitsland nog steeds een overwinning nodig heeft om zeker te zijn van het bereiken van de laatste 16, ondanks het 4-2 pak slaag tegen Portugal, ook in München.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: