Vertrek Depay naar Barcelona mogelijk positief effect op zijn EK-vorm

De Nederlandse bondscoach Frank de Boer hoopt dat de vorm van Memphis Depay op het EK 2020 positief zal worden beïnvloed na de bevestiging, dat de spits volgend seizoen voor Barcelona zal spelen.

Depay wordt al lang in verband gebracht met een verhuizing naar Camp Nou en zaterdag 19 juni maakte Barcelona bekend, dat de 27-jarige speler een tweejarige deal had getekend om transfervrij van Lyon te vertrekken.

‘Misschien geeft de transfer naar Barcelona hem iets extra’s om hem te helpen op zijn best te presteren’, vertelde De Boer zondag aan verslaggevers voorafgaand aan de laatste Euro 2020 Groep C-wedstrijd van het Nederlands team tegen Noord-Macedonië in Amsterdam.

‘We hebben Memphis op zijn best nodig om zo ver te komen als we willen in dit toernooi, maar we hebben vertrouwen in hem en hij is een zelfverzekerde speler.;

Depay, die in het afgelopen seizoen 20 doelpunten scoorde in de Ligue 1 voor Lyon, zette donderdag een penalty om in de 2-0-overwinning van Nederland op Oostenrijk.

Oranje heeft zich al verzekerd van kwalificatie voor de laatste 16 als winnaars van Groep C na zowel Oekraïne als Oostenrijk te hebben verslagen in hun eerste grote toernooi sinds het WK 2014.

‘Als we het goed doen, kunnen we van iedereen winnen. Hopelijk kunnen we groeien in het toernooi en hebben we nog wat betere prestaties in het verschiet’, zei De Boer, wiens team in Boedapest in de eerste knock-outronde speelt tegen een van de beste derde -geplaatste zijden op 27 juni.

De overwinning daar zou een kwartfinale in Bakoe opleveren tegen de nummer twee in Groep A of B.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: