Fransman Ugo Humbert verslaat in finale Halle Open Andrey Rublev

Ugo Humbert heeft zondag 20 juni Andrey Rublev met 6-3, 7-6 (4) in de Halle Open-finale verslagen en daarmee zijn grootste titelwinst uit zijn carrière behaald.

De Franse speler, die vorig jaar ATP 250-evenementen in Antwerpen en Auckland won, sloeg negen aces en redde beide breakpoints waarmee hij te maken kreeg door de als vierde geplaatste Rublev in 1 uur en 24 minuten te verslaan voor zijn eerste ATP 500-titel.

‘Het is ongelofelijk. Het is de beste overwinning uit mijn carrière’, zei Humbert. ‘Ik ben heel trots, want het was niet gemakkelijk. Ik was een beetje moe, maar ik probeerde op elk punt gefocust te blijven en deed wat ik kon, dus het is erg leuk.’

Humbert brak door in de achtste game van de openingsset, waar hij de twee breakpoints afweerde. Daarna hield hij zijn zenuwen in bedwang in de tiebreak.

‘Ok probeerde agressief te blijven en de bal vroeg te pakken, want in de baselinerally’s was het moeilijk, omdat Andrey de bal heel hard raakte. Fysiek was het zwaar en ik probeerde mijn kansen te grijpen wanneer ik kon, en ik won’, zei Humbert.

Rublev speelde in zijn eerste grasveldfinale en zijn derde finale van het jaar. Hij won in maart in Rotterdam en verloor een maand later de Monte Carlo Masters van Stefanos Tsitsipas.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: