Verstappen en Red Bull zijn Mercedes de baas op Paul Ricard, Frankrijk

Max Verstappen, van het Red Bull team, heeft zondag 20 juni in Frankrijk op magistrale wijze een zenuwslopende race op het circuit Paul Ricard, door op twee ronden voor de finish zijn titelrivaal Lewis Hamilton in te halen, gewonnen en daarmee zijn voorsprong met 12 punten op Hamilton in het WK-klassement vergroot.

Vooraf was Verstappen na twee GP’s op circuits waar Red Bull heerste, in Monaco en Azerbeidzjan, terughoudend over zijn kansen op de zege. Mercedes was sinds de terugkeer van de Franse GP in 2018 onverslaanbaar.

In de kwalificatie was Verstappen ook al de snelste. Voor het eerst dit seizoen oogde Verstappen daardoor overtuigd van een serieuze titelstrijd. ‘Dit is erg veelbelovend en een enorme opsteker voor het team’, zei hij glunderend.

In de race had hij weinig aan zijn eerste startplek. Door een stuurfoutje verloor hij in de eerste bocht de leiding aan Hamilton. Daarna volgde een tactisch steekspel tussen Red Bull en Mercedes, waarbij het team van Verstappen zich het scherpst toonde. 

In de 32ste ronde besloot Verstappen voor een tweede keer naar binnen te gaan en te kiezen voor de snellere gele band, terwijl de rest van het veld met de wat duurzame, langzamere witte band reed.

De Nederlander viel terug naar plek vier, maar dankzij veel snellere rondetijden naderde hij de beide Mercedes-rijders Bottas en Hamilton met rasse schreden. Negen rondes voor het einde verschalkte hij Bottas en ging hij op jacht naar Hamilton.

Het duurde tot aan de voorlaatste ronde voordat de Nederlander een kans kreeg om de race te winnen. Met DRS reed hij Hamilton voorbij en kwam hij weer aan de leiding. (Drag Reduction System’ (DRS). Met dit systeem kunnen coureurs hun achtervleugel openklappen. Dit systeem is bedacht om het inhalen te bevorderen en zo meer spektakel te creëren.)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: