Anderson Silva verslaat WBC-kampioen Chavez bij terugkeer in boksarena

MMA-legende Anderson Silva versloeg voormalig WBC-middengewichtkampioen Julio Cesar Chavez Jr. via split decision (75-77, 77-75, 77-75) in een bokswedstrijd zaterdag 19 juni in Guadalajara, Mexico.

‘Boksen was mijn droom voor vele, vele jaren’, zei Silva in een interview na het gevecht. ‘En ik moet mijn respect voor het boksen bewijzen. Ik kan hier niet komen en niet mijn best doen.’

Chavez had een sterke start, maar Silva nam het over in de tweede helft van het gevecht. Hij bleef drukken en plaatste de zwaardere stoten, waarbij hij zijn opvallende arsenaal vermengde met jabs, hooks en uppercuts. ‘The Spider’ versloeg Chavez met 99-53 in totaal.

Daarna zei Silva dat hij in de nabije toekomst mogelijk terugkeert naar de boksring. ‘Misschien vecht ik heel snel’, zei hij.

Silva, een voormalig UFC-kampioen middengewicht en een van de grootste MMA-vechters aller tijden, stapte voor het eerst sinds 2005 in de boksring. De 46-jarige verbeterde zijn professionele boksrecord naar 2-1 met de overwinning. Dit was de eerste keer dat Silva’s hand werd opgestoken – in MMA of boksen – sinds een overwinning in 2017 in de Octagon.

Silva nam eind 2020 afscheid van de UFC nadat hij zijn derde achtereenvolgende verlies had geleden. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: