Coach Manchini van Italië op EK-voetbal: ‘Alle spelers hebben geweldige wedstrijd tegen Wales gespeeld’

Coach Roberto Mancini van het Italiaanse voetbalteam tijdens het EK-voetbal zei zondag 21 juni, dat het winnen van trofeeën belangrijker is dan het behalen van records, aangezien Italië haar ongeslagen reeks uitbreidde naar 30 wedstrijden met de 1-0 overwinning op Wales.

Italië won er 25 en speelde vijf wedstrijden gelijk vanaf september 2018, waarmee het record werd geëvenaard onder tweevoudig WK-winnende coach Vittorio Pozzo tussen 1935 en 1939.

‘Het is leuk om een ​​legende als Pozzo te evenaren. Maar hij heeft belangrijkere trofeeën dan de 30 wedstrijden’, zei Mancini. ‘We zijn blij, omdat alle spelers een geweldige wedstrijd hebben gespeeld en het wisselen van acht spelers bij de aftrap was niet per se vanzelfsprekend.’

‘Ik zou zijn veranderd, zelfs als de wedstrijd beslissend was geweest. Ik had nieuwe krachten nodig in de wedstrijd. We moesten enkele minuten winnen. We zijn met 26 spelers, we hebben ze nodig om te spelen en hebben tijd om te spelen. Het zal wat lastiger worden om de keuzes te maken, ja. Veel spelers zijn gewend om grote wedstrijden te spelen, het zal zonde zijn om er een paar te laten liggen, maar we kunnen op veel spelers rekenen, dat is het belangrijkste.’

Wales kwalificeerde zich ondanks het verlies ook voor de Euro 2020 laatste 16 als runner-up van Groep A.

Het doelpunt van Matteo Pessina in Rome betekent dat Italië in de volgende ronde de nummer twee uit Groep C zal spelen, met Wales tegenover het team dat tweede wordt in Groep B.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: