Grote opkomst op vaccinatiedag te Commewijne

Te Krama’s Place aan de Oost-Westverbinding in Commewijne konden inwoners van het district zich zaterdag 19 juni laten vaccineren tegen het Covid-19 virus.. Een medisch team en en een groep vrijwilligers, de districtsraads- en ressortraadsleden en de bestuursdienst van het commissariaat Commewijne hebben zich ingezet om de grote groep burgers, die massaal gehoor gegeven hebben aan een oproep, te helpen opvangen, begeleiden, registreren vaccineren en observeren, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

De oproep was, dat jong en oud gebruik konden maken van deze gelegenheid. Al in de vroege ochtend gingen mensen naar de locatie zich te laten vaccineren. De districtscommissaris van Commewijne,  Mohamedsafiek Radjab, was blij met de opkomst. ‘Rond half 11 hebben we meer dan 600 burgers kunnen voorzien van een vaccinatieprikje. We hebben al een campagne gevoerd in Meerzorg, waarbij we ongeveer 5.000 mensen hebben gevaccineerd. Ik hoop vandaag een target van 2.000 te halen.’ 

De organisatie had bussen ingezet voor degenen die geen vervoer hebben. Radjab roept een eenieder op massaal te komen en zich te laten vaccineren, om besmettingen tegen te kunnen gaan. 

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, oriënteerde zich ook op de plek. Hij was zeer tevreden met de opkomst en hoopt dat de mensen bewuster worden en zich laten vaccineren. Hij gaf als voorstel mee dat Krama’s Place zeer geschikt is voor een drive thru en hoopt dat het idee misschien meegenomen kan worden. 

Echter, betreurt hij het dat mensen de boodschap van vaccineren verkeerd overbrengen naar de samenleving toe. Hij benadrukte dat vaccinatie een wetenschap is en niks te maken heeft met experimenten. ‘De vaccinatie biedt degelijk bescherming tegen Covid-19, zodat je de ziekte niet oploopt. Er zijn momenteel ook jongeren in de IC en dat is heel jammer. Laat je vaccineren en voorkom besmettingen’, is de oproep van de minister van Volksgezondheid. 

Hij was zaterdag vergezeld door de ministers Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Zowel minister Ramsaran als Somohardjo gaven aan hoe belangrijk Covid-19 vaccinatie is. Minister Ramsaran, die zelf uit Commewijne afkomstig is, hoopt dat het hele district gebruik maakt van de gelegenheid om zich  te laten vaccineren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: