Spaanse coach Enrique had meer van zijn spelers verwacht op EK-voetbal

Luis Enrique geeft zaterdag 19 juni toe, dat hij meer van zijn Spaanse spelers had verwacht op Euro 2020 nadat zijn team die dag met 1-1 tegen Polen het veld verliet.

Gerard Moreno miste een penalty en Alvaro Morata verspeelde de rebound, waarbij de kopbal van Robert Lewandowski Polen een waardevol punt opleverde in Sevilla.

Na te zijn begonnen met een patstelling tegen Zweden, staat Spanje derde in Groep E en moet het nu misschien Slowakije verslaan in hun laatste wedstrijd komende woensdag om een ​​gênante vroege exit te voorkomen.

‘Ik had meer verwacht’, zei Luis Enrique. ‘Ik verwachtte zes punten en nul goals tegen. Maar, dit is de situatie. We komen nu in de crunch-wedstrijd en als we vooruitgang willen boeken, moeten we winnen. Als we winnen, gaan we door. Zo niet, dan liggen we eruit. Dat is de realiteit.’

Morata schoot van dichtbij binnen om Spanje op voorsprong te zetten, maar Lewandowski’s 60e doelpunt van het seizoen bracht Polen op gelijke hoogte voordat Moreno’s penalty de paal raakte.

De rebound kwam snel voor Morata, maar met Wojciech Szczesny aan zijn rechterkant, stond het doel open voor de spits om zijn tweede te scoren.

‘Als het een bokswedstrijd was geweest, hadden we op punten gewonnen, maar Polen had ook kunnen winnen’, zei Luis Enrique. ‘Ze hebben kansen gehad, ze hebben ons in de problemen gebracht.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: