Tunesische tennisspeelster Jabeur in finale grastoernooi van Birmingham (VK)

De als tweede geplaatste Ons Jabeur had de dubbele taak om de finale te bereiken op het grasveldtoernooi van Birmingham en won zaterdag 19 juni twee keer.

De Tunesische schakelde thuisfavoriet Heather Watson uit, die eerder op de dag als eerste Britse vrouw sinds 1992 de halve finales in Birmingham bereikte.

Jabeur versloeg Watson met 6-3, 6-3 een paar uur nadat zij Anastasia Potapova uit Rusland naar huis had gestuurd met 6-4, 6-0.

In de finale neemt Jabeur het op tegen CoCo Vandeweghe uit de Verenigde Staten of de als vierde geplaatste Daria Kasatkina uit Rusland.

De vier kwartfinales werden vrijdag verregend.

Watson ging door naar de halve finales door Donna Vekic uit Kroatiƫ met 6-4, 6-2 te verslaan. De laatste Britse vrouw die de halve finale bereikte was Jo Durie in 1992.

Vandeweghe bereikte de laatste vier door de als achtste geplaatste Tsjechische Marie Bouzkova met 6-4, 6-4 te verslaan. Kasatkina versloeg een andere Tsjech, Tereza Martincova, met 6-4, 2-6, 6-0.

Vandeweghe, een voormalig top 10-speler, bereikte in 2017 twee Grand Slam-halve finales en was twee keer kwartfinalist op Wimbledon.

error: Kopiƫren mag niet!
%d bloggers liken dit: