Hongarije houdt Frankrijk in EK-voetbal op 1-1

Antoine Griezmann scoorde zaterdag 19 juni halverwege de tweede helft om Frankrijk een 1-1 gelijkspel tegen Hongarije en voorkwam daardoor de grootste tegenvaller van het EK.

Hongarije nam de leiding in blessuretijd in de eerste helft toen Attila Fiola scoorde in een vol Puskas Arena in Boedepest. Maar Griezmann maakte van net binnen het strafschopgebied de gelijkmaker nadat Hongarije een voorzet van Kylian Mbappé vanaf rechts niet goed had weggewerkt.

Mbappé kreeg een laat schot van de Hongaarse doelman Peter Gulacsi.

De Puskas Arena met 67.215 zitplaatsen in Boedapest is het enige stadion dat volledige menigten toelaat.

Fiola klampte zich vast aan de bal, nadat Roland Sallai een kopbal op de linkerflank won, het strafschopgebied binnenstormde en verdediger Raphael Varane op afstand hield voordat hij de bal in de benedenhoek wist te werken.

Wereldbekerkampioen Frankrijk miste meerdere goede kansen voor het doel van Hongarije.

Door het gelijkspel pakt Frankrijk de leiding in groep F met vier punten uit twee duels. Hongarije staat nu op één punt. Portugal en Duitsland spelen in dezelfde poule zaterdagmiddag tegen elkaar in München.

Voor Frankrijk gaat het EK woensdag verder met de laatste groepswedstrijd tegen regerend Europees kampioen Portugal in Boedapest. Hongarije speelt op hetzelfde tijdstip tegen Duitsland in München.

Het Nederlands elftal zal de ontknoping in poule F in de gaten houden. De formatie van bondscoach Frank de Boer is in de achtste finales gekoppeld aan de nummer drie van groep D, E of F.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].