Duitsland verslaat in EK-voetbal op indrukwekkende wijze Portugal met 4-2

Duitsland heeft op indrukwekkende wijze zaterdagmiddag 19 juni revanche genomen voor de nederlaag tegen Frankrijk. In een spectaculair duel werd Portugal in München met 4-2 verslagen. Duitsland kwam op achterstand, maar bogen die nog voor de rust om. Na de rust liep de sterk spelende Duitse ploeg uit naar 4-1. Portugal deed daarna nog wel wat terug, maar wist het duel niet meer écht spannend te maken.

Duitsland startte gedreven en al na vijf minuten lag de bal in het net. Robin Gosens maakte het doelpunt, maar even later bleek dat Serge Gnabry buitenspel stond. Diezelfde Gnabry kwam niet veel later nét tekort toen Rui Patricio een schot van Kai Havertz niet kon klemmen. De Portugezen toonden zich effectiever: de eerste kans was direct raak. Uit een vlijmscherpe counter nam Diogo Jota de bal prachtig aan en legde af op Cristiano Ronaldo: 1-0.

Na ruim een half uur zette Kai Havertz Duitsland op gelijke hoogte. Robin Gosens (oud-speler FC Dordrecht en Heracles Almelo) legde de bal aan de linkerkant prima voor, Havertz tikte knap binnen: 1-1.

Niet veel later stond de ploeg van trainer Joachim Löw voor het eerst dit EK op een voorsprong. Raphaël Guerreiro werkte een voorzet van dichtbij achter zijn eigen doelman: 1-2. Beide teams konden na een spectaculaire eerste helft naarde kleedkamers met een 2-1 tussenstand.

Ook na rust bleef het een schitterende match. Uit een prachtige aanval was het Havertz die op aangeven van Gosens vijf minuten na rust voor de 1-3 tekende. De Duitsers bleven beter en na een uur kreeg Portugal de vierde goal tegen en deze keer was het Gosens die zélf scoorde. Joshua Kimmich gaf voor, de Atalanta-speler kopte in. Een paar tellen later werd Gosens onder een ovationeel applaus vervangen. De avond van zijn voetballeven zat er op voor de speler die vlak over de Nederlands grens werd geboren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: