Gele ‘kerbstones’ op F1-circuit Paul Ricard blijven ondanks klachten Mercedes en Red Bull

De beruchte gele ‘kerbs’ naast de exit van bocht 2 op het Franse F1-circuit Paul Ricard blijven voorlopig nog liggen, ondanks klachten van teams als Mercedes en Red Bull. De wedstrijdleiding heeft niks gedaan met die klachten, zo meldt de website Formule1.nl zaterdag 19 juni.

Het was vrijdag het gesprek van de dag: de gele kerbstones naast de exit van bocht 2. Al vroeg in de eerste vrije training ging Valtteri Bottas over die gele kerbs en liep vervolgens schade aan de Mercedes op. Dat team liet meteen aan de FIA weten, dat deze kerbstones een dure grap kunnen worden.

Ron Meadows van Mercedes liet aan de wedstrijdleiding weten de kerbs te agressief te vinden. “Onze auto is nu vernield, omdat hij er overheen reed”, zei hij. “Dat is tienduizend tot honderdduizenden pond schade, omdat je een meter te wijd gaat.” Maar, volgens wedstrijdleider Michael Masi toonde lagen de kerbstones er ook al in 2019 . Daarnaast ging Bottas wel ‘iets meer dan een metertje’ te wijd, aldus Masi.

Later kreeg Masi ook Red Bull op de lijn. Max Verstappen had nu schade opgelopen aan zijn bolide na iets te wijd te gaan in bocht 2. “We zijn er vrij zeker van dat Max er niet opzettelijk overheen is gegaan. Het lijkt zo een zware straf voor een kleine misstap van de coureur.”

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: