Polen houdt Spanje op EK-voetbal in bedwang: 1-1

Spanje heeft na de 0-0 tegen Zweden zaterdagavond 19 juni lokale Spaanse tijd ook de tweede groepswedstrijd op het EK niet gewonnen. In Sevilla speelde de Europees kampioen van 2008 en 2012 met 1-1 gelijk tegen Polen. Robert Lewandowski maakte met een kopgoal na rust gelijk, nadat Álvaro Morata de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong had gezet.

Spanje heeft nu twee punten na twee duels en staat daarmee derde in Groep E. Polen heeft één punt. Beide landen moeten Zweden (vier punten) en Slowakije (drie punten) boven zich dulden. Woensdag speelt Spanje de laatste groepswedstrijd tegen Slowakije.

Morata zette de Spanjaarden na iets minder dan een half uur op voorsprong. De aanvaller van Juventus deed dat na een voorzet van Gerard Moreno. Aanvankelijk werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd, maar de VAR dacht daar toch wat anders over.

Spanje maakte geen sterke indruk. Bepalende spelers zijn er niet meer, zo werd tijdens de match meer en meer duidelijk.

Lewandowski, de spits van Bayern München, één van de beste van de wereld, kopte vrij snel na de rust raak na een voorzet van Kamil Józwiak. De gelijkmaker kwam niet eens geheel onverwacht. Kort voor rust had Karol Swiderski al op de paal geschoten, waarna Lewandowski verzuimde in de rebound te scoren.

Na de gelijkmaker kwam de VAR Spanje te hulp, door een strafschop te geven na een onnodige en misschien onbewuste overtreding van de Pool Jakub Moder. Gerard Moreno schoot op de paal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: