UMC Groningen en Martini Ziekenhuis sturen medische hulpmiddelen naar Suriname

Een transport met medische hulpmiddelen van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) en het Martini Ziekenhuis is onderweg naar Suriname, dat hard getroffen wordt door een corona golf, zo bericht het Dagblad van het Noorden vrijdag 18 juni.

Het gaat onder meer om schorten, handschoenen, mond-neusmaskers en gezichtsschermen. De spullen van het UMCG gaan naar het Diakonessen Ziekenhuis in Paramaribo. ‘Er is daar momenteel een schreeuwend tekort aan alles. Dit is het minste dat we kunnen doen’, zegt Joost Wessels van het UMCG.

Het transport is tot stand gekomen nadat leverchirurg Marieke de Boer van het UMCG contact opnam met een bevriende chirurg in Suriname. Tijdens het gesprek hoorde ze uit de eerste hand over de schrijnende situatie in het land. De ziekenhuizen liggen er overvol met corona slachtoffers.

Het transport wordt georganiseerd door de SuriNed Foundation. Binnenkort gaat er vanuit de apotheek van het UMCG nog een zending met onder andere paracetamol, alcohol en betadine naar Suriname en ook vanuit het operatiecentrum wordt materiaal gedoneerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: