Politieambtenaren worden opgeroepen om ALV aan te vragen

Naar aanleiding van het artikel in Dagblad Suriname van vrijdag 18 juni waarin de vraag wordt gesteld waar de SRD 5 miljoen is die de bestuursleden van de Surinaamse Politiebond hebben ontvangen na het vestigen van een hypotheek, is er een enorme beroering ontstaat onder de politieambtenaren.

Terwijl de Surinaamse Politiebond al vijf jaren geen financieel verslag heeft overlegd, hadden de leden niet verwacht dat dit bestuur hen ook nog met enorme schulden zou opzadelen.

Door enkele ambtenaren van politie is een brief opgemaakt en geplaatst bij de wacht van de Politie Academie, waarin een oproep wordt gedaan voor een spoed Algemene Leden Vergadering (ALV)  over “Pe a monie de”.

“Collega’s  vandaag nog wordt u in de gelegenheid gesteld een brief te tekenen die geplaatst zal worden bij de wacht van de Politie Academie waar u kunt mede ondertekenen voor een spoed ALV binnen vier dagen. Wij gaan eisen, dat het zittend bestuur per onmiddellijk opstapt en geen van de leden mogen meedoen aan de aanstaande verkiezingen. Dat er gelden verdwenen zijn is niet alleen de schuld van Hellings, Gentle en Atompai, maar het gehele bestuur. Wij gaan per onmiddellijk een interim bestuur kiezen en aangifte doen bij de politie. Inderdaad JONG BOI BOTO NO E TJARIE LIP BANA. Hoog geschoolden noemen ze zichzelf dit lijkt meer op ‘hoog geroofden’’, staat in de brief.

De politieambtenaren verwachten genoeg handtekeningen te verzamelen om deze spoed ALV te kunnen aanvragen.

In de tussentijd doen de bestuursleden Raoul Hellings, Mielando Atompai en Sergio Gentle verwoede pogingen om een ieder te overtuigen dat het gepubliceerde GLIS-uittreksel (Grondregistratie en Landinformatiesysteem) vals is en dat zij geen perceel hebben gekocht en bezwaard. Dagblad Suriname heeft echter alle authentieke documenten in handen waaronder ook de koopovereenkomst waarop de handtekeningen van deze drie bestuursleden voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: