Honderden bewoners Westelijke Polders Nickerie krijgen voedselpakket

‘Wij zijn president Chandrikapersad Santokhi heel erg dankbaar voor de steun en hopen dat we elke maand in aanmerking zullen komen voor een levensmiddelenpakket. We zitten nu maanden zonder werk en hebben deze steun heel hard nodig’, zei bewoner Rakesh van de Westelijke Polder donderdag 17 juni tijdens het in ontvangst nemen van een voedselpakket in het district Nickerie.

Die dag waren het team van Bureau Eenheid, de ressortraadsleden van het gebied en leden van het Nationaal Leger in de verschillende wijken in de Westelijke Polders.  Honderden geregistreerde mensen in het gebied kwamen in aanmerking voor een pakket, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname, CDS.

De voorzitter van de Ressortraad in de Westelijke Polders, Rawish Ramadhin, zegt dat hij het gebied als geen ander kent en belast was met de registratie. ‘Ik heb mensen die door de Covid-19 pandemie hun baan kwijt zijn geraakt en geruime tijd thuis zijn gezet, zoals ijsverkopers, verfmannen en mensen die bestellingen thuis nemen, geregistreerd. Ook mensen wiens erven onder water zijn gelopen en sociaal zwakkeren die door andere omstandigheden niet kunnen werken of in een huurhuis wonen en grotere onkosten hebben, heb ik geregistreerd’, zegt het ressortraadslid in gesprek met de CDS.

Afgelopen dagen zijn de ressorten Wageningen en Nieuw-Nickerie aangedaan. Ook inwoners van Apoera en Post Utrecht zijn in aanmerking gekomen voor levensmiddelenpakketten. Er moet nog een klein deel van de Westelijke Polders afgewerkt worden en de ressorten Groot Henar en de Oostelijke Polders, dan is heel Nickerie aangedaan. Volgens de organisatie waren 5.700 pakketten bestemd voor het district Nickerie, waaronder 700 voor Apoera. Uit dit aantal zijn 4.400 mensen geregistreerd die in aanmerking komen voor een pakket. Volgens de organisatie zijn 600 pakketten overgebleven voor mensen die niet in aanmerking zijn gekomen. 

Ramadhin: ‘De heren van het leger werken heel hard en doen hun best om ondersteuning te bieden in alle wijken.’ Ondanks dat velen om herhaling vroegen van het project, schoof hij zijn mening niet onder stoelen of banken. Als boodschap gaf hij mee, dat het een mooi gebaar is naar de mensen toe, maar zei ook dat het niet hierbij moet blijven. ‘Het is een push van de overheid naar de mensen toe die het zwaar hebben, maar het moet niet daarbij blijven. De mensen moeten niet bij de pakken blijven neerzitten, maar de draad gewoon oppakken, zodat zij uit hun situatie kunnen geraken.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: