Poll: Bevolking redelijk tevreden over communicatie Volksgezondheid inzake Covid-maatregelen en lockdowns

Uit een poll gehouden enkele dagen op de website van Dagblad Suriname blijkt, dat de bevolking redelijk tevreden is over de communicatie vanuit het ministerie van Volksgezondheid als het gaat om het aankondigen van nieuwe, aangepaste, Covid-19 maatregelen en lockdowns.

Dat is opmerkelijk, omdat vooral op social media de afgelopen weken nogal werd geklaagd over de gang van zaken rond met name de persconferenties van de gezondheidsautoriteiten, maar ook van de regering, waarin gesproken werd over Covid-19 en het vaccinatieproces. Veel gehoorde kritiek was en is, dat die persconferenties te laat werden gehouden, slechts een dag, soms nauwelijks een dag, voordat nieuwe maatregelen moesten ingaan. Hierdoor hadden bedrijven, maar ook burgers, (te) weinig tijd om zich goed voor te kunnen bereiken op onder andere een (total) lockdown.

Uit de poll blijkt echter, dat men toch over het algemeen redelijk tevreden is over de communicatie naar de samenleving toe.

Van de 925 personen die op de poll hebben gereageerd blijken 266 personen (29 procent) het vakje ‘zeer slecht’ te hebben aangevinkt als antwoord op de vraag wat zij vinden van de communicatie. 194 Mensen kozen voor ‘slecht’, 21 procent.

Maar, het vakje ‘goed’ blijkt te zijn gekozen door 212 personen, 23 procent, en het vakje ‘matig’ werd door 253 mensen, ofwel 27 procent, aangevinkt.

Kortom, de poll geeft aan dat feitelijk het aantal mensen dat de communicatie als goed/matig beoordeelt, gelijk is aan het aantal mensen dat de communicatie als slecht/zeer slecht kwalificeert.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: